פינת ייעוץ



אומרים שהכי טוב זה ללמוד מניסיון של אחרים….

לכן צרפתי כאן שאלות של אנשים שפנו אלי במסגרת פינת הייעוץ.

שלום! יש לך מושג באיזה גיל מעבירים תינוק מאמבטיה לטיולון? או מאיזה משקל?


בעיקרון בטיולון אין שכיבה של 180 מעלות ,לא שוכב ישר ולכן לפני גיל 6 חודשים אני אישית לא ממליצה. אפשר אולי אם האמבטיה קטנה לנסות לרפד את הטיולון ככה שישכב טוב ללא הטיה (לא רוצים שיתיישב מוקדם מידי)

היי.. יש לי תינוקת מקסימה בת ארבעה חודשם, מפותחת מאוד, מושיטה ידיים לצעצועים ומשחקת איתם הרבה, מחייכת וצחקת, שרה ונואמת, וישנה נפלא.. בלי עין הרע, הבעיה הא שהיא מתהפכת גם מהגב לבטן וגם הבטן לגב, אך ללא רצון בכך, רק כשאני איתה ומחזיקה לה צעצוע בצד היא מתהפכת לעברו, אך לא עושה זאת כשהיא משחקת לבד, רק כשאני איתה, האם זה נקרא התהפכות או שיש לחכות שהיא תעשה זאת מרצונה? תודה מראש


 שלום ציפי, נהדר שאת נהנית כל כך מהילדה שלך!!! מבחינת שלבי התפתחות- התהפכויות הן בטווח הגילאים 3-6 חודשים ככה שיש לה עוד זמן לתרגל עד שתגיע לתוצאה מושלמת… בהמשך היא תגלה את היתרונות של ההתהפכויות ואז.. נסי לעצור אותה

היי יש לי תינוק בן חמישה חודשים הוא מתפתח יפה וכבר כמעט יושב בכוחות עצמו ולפני כחודש הצליח להתהפך מהגב לבטן לבד. כרגע הוא הפסיק עם ההתהפכות מהגב לבטן ויש לציין כי עדיין אינו מצליח להתהפך מהבטן לגב… הגיוני שהוא ישב לפני שיתהפך? מתי הם מתהפכים בדר"כ? תודה…

 היי דלית, תינוקות מתחילים להתהפך מגיל ארבעה עד שבעה חודשים. ככה שבינתיים הוא נמצא בטווח המתאים. כשהוא מתהפך מהגב לבטן איך הוא מתהפך? יש לזה גם חשיבות. קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת היות ולא ראיתי את התינוק וקשה לי לומר באיזה אופן תוכלי לקדם אותו. נסי לקרב לו את הגפיים (ידיים לרגליים ) כששוכב על הגב וכשאת תופסת את כל ה"חבילה" גלגלי אותו מצד לצד. שיכיר את התנועה. שוב, מענה מלא ומדוייק קשה לי לתת לך. החשיבות היא בעצם לחשוף אותו לחויות של התהפכות כמו גלגולים, אימון של מערכת שיווי משקל, הכרת הגוף והגפיים. 

הילה ערב טוב. יש לי כמה שאלות שאני ממש מוטרדת מהם בכל יום, אז ככה: יש לי תאומים בני שנה, אני איתם בבית עד עכשיו אבל האמת שאני רוצה שיהיה לך שיגרה והכוונה לגן…אבל אני ממש חוששת ודואגת…כי הם ממש רגילים אליי וכשאני לא איתם הם בוכים וכ"ו אני חושבת איך הם יסתדרו בגן? אולי הם עדיין הם עדיין קטנים? ואם הם לא ירצו לאכול? אם הם יבכו ולא יצליחו להרגיע אותם? אני ממש עסוקה כל הזמן בשאלות הללו.ולא מוצאת מוצא…מה עליי לעשות? לשלוח לגן, לא לשלוח לגן.. אודה לך מאוד על התשובה…..

 לילה טוב יסמין, הדאגות שלך מאוד לגיטימיות, קודם כל ילדים הם יצורים סתגלתנים, כחלק מההישרדות שלהם הם ילמדו להסתדר ולהסתגל לשינויים . לפעמים לוקח זמן להתרגל למשהו חדש, אבל אם את שלמה עם ההחלטה שלך. את יכולה להיות רגועה. נכון בהתחלה קשה אבל למי לא? ברגע שיש שיתוף פעולה בין הדמות החינוכית לבין ההורים אפשר להכניס את הילדים בהדרגה, תמיד להסתכל על טובת הילד ואיפה הוא נמצא.

היי הילה, אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים,ילדה ראשונה ומקסימה.שאלתי נובעת מהערות של חמתי ואמא שלי לגבי הרמת הילדה על הידיים בכל בכי או בכלל. אציין שאני תמיד מראה לילדה נוכחות ומקנה לה ביטחון כמו שכתוב בספרים ושאני תמיד שם בשבילה. בכל בכי אני מתקרבת,מנסה לדבר ולהבין על מה הבעיה ומרימה אם צריך,לטענתם חבל שאני מרגילה אותה לידיים כי במשפחתון לא ייתנו לה יחס כזה ויכולים לתת לה לבכות הרבה זמן ואז באמת תרגיש תסכול…אני לא יודעת אם זה בסדר או לא או מה המינון…מה היחס הנורמלי שאני צריכה לחפש אם אני שמה ילדה בת חצי שנה אצל מטפלת? לחפש פעוטון שלכל 3 תינוקות יש מטפלת?? פחות או יותר??

זה טוב שאת נותנת לה תחושה של ביטחון וניגשת אליה. המענה לבכי צריך להיות עינייני ולאו דוקא מיידי צריך לאפשר לה לבכות-לתת לה אופציה לתקשר איתך . בשום פנים לא לתת לה להכנס ללחץ או להשאר חסרת מענה. אנחנו רוצים לשדר לה שאנחנו כאן בשבילה גם אם לא תמיד המענה הוא מיידי. ככה לומדת להביע את עצמה , לדרוש , להשתמש בקול כדי לקבל מענה. לגבי משפחתון, בגיל חצי שנה התינוקת יותר תנועתית, תקשורתית וזקוקה לגירויים מתאימים. אני מעדיפה לשים במקום שבו יש יותר ממטפלת אחת (גם אם יש פחות ילדים מהתקן ) ככה תמיד יש גיבוי. אצלנו במעון אנחנו משתדלים שבתינוקיה לא יהיו יותר מ-3 תינוקות קטנים (פחות מחצי שנה ) . ככה יש אפשרות לתשומת לב אישית לכל תינוק גם במהלך העבודה השוטפת עם הילדים

שאלה שלי היא יש לי פעוטה בת שנה וחצי איך אפשר ללמד אותה שלפעמים צריך לומר לא אבל היא בכל זאת ממשיכה בשלה והיא כל כך מתוקה שאין דבר כזה לצעוק עליה עיזרי לי בבקשה

 שלום פז. נכון שהיא מתוקה אבל עדין צריכה ללמוד גבולות. כמו שיש דברים שבשום פנים לא תסכימי לה כמו לא רוצה לשבת בכיסא בטיחות באוטו או לטפס על המעקה במרפסת או כל דבר שיסכן אותה. ככה גם בכל נושא אחר. ברגע שהיא יודעת שאת לא תוותרי, היא תלמד שלא הכל מותר. גם אם זה אומר לקום כמה פעמים ולהזיז אותה, להרים אותה או להושיב על הכיסא (אצלנו זה הכיסא אוכל) לפסק זמן (במקרים קיצוניים). אנחנו צריכים לשדר לילדים שלנו ביטחון ואסרטיביות כדי שידעו וירגישו שאנחנו כאן בשבילם ועדין אנחנו קובעים את הטון, הגבול מה מותר ומה אסור. בהמשך יספיק אם רק תגידי "לא"

יש לי בת שקוראים לה אנאל היא בת שנתיים ויש לי בת תהל והיא בת 3 חודשים ואנאל מאוד מקנאה והיא עושה לי המון בעיות ואני לא יכולה הרבה להשתלט עלייה כי היא ממיסה אותי במילים שלה ואני לא יודעת איך לגרום לה להקשיב ולהיות ילדה טובה ? 

היי בתאל, זה באמת לא פשוט. גם אנאל רוצה תשומת לב ויחס-מה שהיתה רגילה אליו ,והנה הגיעה האחות הקטנה ואמא עסוקה. אני ממליצה להקציב זמן שהוא רק שלך עם אנאל, תהיי רק איתה ,סיפור, משחק וכל מה שהיא אוהבת כדי שלא תיוותר בצד. ומישהו אחר יהיה עם התינוקת. דבר נוסף, נסי לרתום אותה לעזרה וטיפול- תביאי טיטול לתהל, איפה המוצץ, אם אוכלת בבקבוק-תעזור להחזיק את הבקבוק. גם עגלה עם בובה (תינוקת) משלה יכול לעזור. תשליך את ההתנהגויות שלה על הבובה ולא על התינוקת. צריך הרבה סבלנות והבנה למצב. זה לא פשוט שבאה אחות קטנה "ותפסה את המקום" שלה.


גם לך יש שאלה להילה?

כתיבת תגובה